Va astept cu drag , buna dispozitie , cu informatii utile si cat mai actuale!

Exercitiile Kegel

Exercitiile Kegel se numesc asa datorita Dr.Arthur Kegel care a descoperit metoda cu care se poate  imbunatatii activitatea muschilor abdominali inferiori  (pubococcigieni), adica muschii perineali ( sunt muschii care inconjoara orificiul vezicii, vaginului si anusului).

Se pot face deopotriva atat de femei cat si de barbati 😉 .

Cum se fac ?

Ca sa ne dam seama ca lucram  muschii care trebuie, in momentul urinarii se retine urina . Eliberam incet urina si o retinem din nou. Facem asta de cateva ori pe zi pana reusim sa contractam muschii si in alte momente  ( cum ar fi : cand ne uitam la un film, cand ne spalam pe dinti, cand stam in masina la semafor, cand bem o cafea dimineata …etc, etc)

Aceste exercitii sunt foarte usor de facut oriunde , oricand si oricate.

De regula se incepe cu 2-3 seturi de cate 10 contractari ale muschiului dupa care se creste progresiv si durata unei contractari musculare si seriile.

Beneficiile majore ale acestor exercitii  sunt:

-pentru femeile insarcinate,  la nastere in momentul expulziei capului bebelusului reduc in mod considerabil ratele epiziotomiei ( taierea perineului)

-pentru perioada post partum faciliteaza o vindecare mult mai rapida a muschilor vaginului si perineului

-reduc riscul aparitiei hemoroizilor

-imbunatatesc substantial activitatea sexuala atat la femei cat si la barbati

-pentru perioada in care ajungeti la menopauza ( care este inevitabila pentru noi  femeile) sustin organele care din motive fiziologice tind sa “cada”  ( uretra).

Deci dragilor sper ca v-am convins de cat sunt de utile aceste exercitii …..asa ca va spun spor la treaba 😉 .