Cursuri Lamaze in Cluj-Napoca | Cursuri de educatie prenatala | Cursuri gravide Cluj | Educator Certificat Lamaze

Despre cursurile Lamaze

Pe scurt cursurile  Lamaze  (cursuri pentru gravide) cuprind urmatoarele mari subiecte:

-transformari, anatomia si fiziologia femeii din ultimul trimestru de sarcina
-travaliul normal
-tehnici de respiratie, relaxare, miscare in timpul travaliului
-nasterea normala
-interventii medicale in timpul travaliului si nasterii inclusiv cezariana
-perioada de lauzie
-alaptarea
-elemente de puericultura.

Orice femeie insarcinata trece prin anumite schimbari fiziologice si hormonale care o ajuta si o pregatesc pentru marele eveniment de aducere pe lume a unui copil.

Orice interventie care la prima vedere pare non-invaziva intrerupe procesul normal de nastere si va necesita manevre si echipamente medicale. De aceea intervenim noi educatorii prenatali certificati Lamaze, prin cursurile noastre si sustinem cele 6 practici bazate pe dovezi stiintifice adaptate provenite de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS),  care sustin, promoveaza si protejaza   nasterea naturala, pentru a preveni acest lucru.

Aceste practici sunt urmatoarele:

1. Travaliul începe de la sine

2. Libertate de miscare în timpul travaliului

3. Suport continuu în travaliu

4. Fara interventii de rutina nenecesare

5. Fara pozitii “întinsa pe spate”  pentru nastere

6. Ne- separarea mamei de copil dupa nastere.

 

Ce este educatorul prenatal certificat Lamaze? Este persoana care a trecut prin mai multi pasi pana la certificare si care  promoveaza si  protejeaza nasterea normala prin educatie si sustinere.

Dupa certificare educatorii prenatali ating un anumit standard de cunostinte  si abilitati prin care pot sa vina cu informatii pertinente si sustinute cu dovezi pentru a promova nasterea naturala.

Rolul educatorului prenatal care preda cursuri Lamaze este urmatorul:

1.Sustine si promoveaza nasterea ca fiind un proces normal,  sanatos si natural

2.Ofera suport si informatii care incurajeaza atasamentul dintre  mama, familie si nou nascut

3.Asista femeile si familiile lor in luarea deciziilor informate

4.Are de asemenea abilitatile necesare explicarii schimbarilor hormonale si fiziologice ce apar odata cu sarcina  la viitoarea mama

5.Ajuta femeile in descoperirea strategiilor optime pentru ca experienta  sarcinii, nasterii, alaptarii si primele zile din viata nou nascutului sa fie cat mai usoare

6.Informeaza femeile cu privire la complicatiile si interventiile care pot sa apara in cursul normal al intregului proces sarcina-nastere-alaptare-si perioada post-partum.

Cursurile Lamaze de educatie prenatala ofera oportunitati  de discutare a temerilor pe care le-ati putea avea, impreuna cu un educator profesionist format in aprox.9 luni, plus discutiile pe care le puteti purta cu celelalte cupluri prezente la curs.

De asemenea va spun ca 95% din  participantii la curs au setul lor de temeri,intrebari si nelinisti asemanatoare, diferite sau complementare cu ale voastre – ceea ce, impreuna cu educatorul prenatal certificat Lamaze care conduce discutiile va crea conditiile optime deschiderii si abordarii travaliului si nasterii cum mai multa incredere.

Cursurile Lamaze de educatie prenatala il vor pregati si pe viitorul tatic sa va sustina in diferite moduri in timpul travaliului si a nasterii. Multe cupluri povestesc ca placere ca un astfel de curs pentru gravide i-a ajutat sa se apropie si sa isi consolideze mai puternic relatia pentru ca au descoperit lucruri noi unul despre altul.

Totodata puteti  invata despre metode de ameliorare a durerii in travaliu, inclusiv tehnici de masaj, relaxare si respiratie .

Cursurile prenatale Lamaze sunt formate din 4 sedinte si se tin o data pe saptamana aproximativ 3 ore sedinta.

Toate gravidele au numai de castigat participand la un astfel de curs Lamaze…indiferent daca nasteti natural ( vaginal) sau prin cezariana.